Zum Inhalt springen

Warenkorb

Dein Warenkorb ist leer

Historie Alpina van Beers

Van Beers is een Kaatsheuvels schoenatelier dat schoenen maakt voor de entertainment en vrijetijdssector.

Éen van de klanten is de Efteling, van Beers is verantwoordelijk voor het schoeisel van het entertainment van de en diverse thema’s in het park .

Historie

Het bedrijf werd kort na de Tweede Wereldoorlog opgericht door Piet van Beers, middenin een zeer welvarende periode voor de schoenenindustrie in de regio. Van Beers hield zich in eerste instantie slechts bezig met regulier schoeisel. Aan het begin van de jaren zeventig van de vorige eeuw kwam voor het eerst een verzoek voor het maken van een reeks witte laarzen voor een plaatselijke majorette-vereniging.

Het bedrijf groeide in de jaren daarna uit tot hofleverancier van 'themaschoeisel', zoals clownsschoenen, dansschoenen, historisch schoeisel, schoenen voor vrijwel alle grote musicals in Nederland, het Archeon, het Land van Ooit, de Efteling en Studio 100. Later is het bedrijf van Piet van Beers overgedragen op drie van zijn zoons. Het bedrijf heeft circa tien werknemers.

Efteling

Van Beers begon in 1985 met het leveren van schoeisel, riemen en andere lederwaren aan de Efteling en is sindsdien de vaste schoenmaker voor diverse attracties en vrijwel al het entertainment in het park en in het Efteling Theater

De rode schoentjes werden in eerste instantie door een andere schoenmaker geleverd, maar toen deze in 2008 overleed nam Van Beers ook deze taak over.